Sedye Asansörleri
Sağlık tesislerinde kullanılan hasta asansörleri, sedye taşımak amaçlı olarak tasarlanmış olup 1600 kg, 2000 kg ve 2500 kg taşıma kapasiteleri vardır. Hız 0,63 m/s den 2,5 m/s ye kadar olabilir.
Elektrik tahrikli hasta asansörleri, çift hızlı (1 m/s ye kadar ) veya kademesiz hız ayarlı (3,15 m/s ye kadar ) olabilmektedir.
Hidrolik tahriklilerde ise azami hız 1 m/s dir. Hastanenin yatak sayısı dikkate alınarak, asansör sayısı, kapasitesi ve hızı yapılan trafik hesabı sonucu tespit edilmektedir. Asansör kumanda sistemleri olarak mikro işlemcili; basit kumandalı, tek yön toplamalı, yönlere hassas toplama ve dağıtmalı ve ikili grup (dubleks)dan 6’lı gruba kadar grup kumandalı sistemler kullanılmaktadır.
Kapılar manüel veya otomatik yana toplanan/merkezden açılan tip veya elektrostatik boyalı ve setine/desenli paslanmaz çelik sac kaplı olabilir.
Kabinler, TSE standartlarına uygun ebatlarda laminant veya paslanmaz çelik kaplı olarak yapılmakta ve darbe kuşakları ile teçhiz edilmektedir. Bu sayede kabine giriş ve çıkışlardaki çarpma sırasında hastaya ve kabine verilebilecek zararlar ortadan kaldırılmaktadır. Kabin tabanı anti bakteriyel PVC evsaflı malzeme ile kaplıdır. Kabin aydınlatması, sedyede bulunan ve hastayı rahatsız etmeyecek ışık şiddetindeki aydınlatma ile ve müşteri talepleri doğrultusunda dekoratif şekilde yapılmaktadır. Sedye asansörler elektrik kesilmelerine karşı önlem, ayarlanmış ışık akısı, anti bakteriyel tedbirler, paslanmaz aksam gibi ilave özel donamınlar eklenmiş asansörlerdir.
Sedye asansörleri, yarı otomatik, tam otomatik ya da hidrolik olarak tercih edilebilir.
Dikkat! Sedye asansörünüzü mutlaka, Alanya Zirve Asansör tarafından periyodik ve genel asansör bakımı yaptırılmalıdır. İnsan hayatı her şeyden önemli ve değerlidir.